Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Στις 15 Ιουλίου αρχίζουν οι εκπτώσεις και η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας ενημερώνει έγκαιρα τους καταναλωτές ώστε να προετοιμαστούν για να έχουν τις καλύτερες αγορές.
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους καταστηματάρχες να συμμετέχουν στις εκπτώσεις. Αν όμως συμμετέχουν θα πρέπει να τηρούν την υφιστάμενη νομοθεσία.

Φροντίζουμε να κάνουμε έρευνα αγοράς στις τιμές των ειδών που πρόκειται να αγοράσουμε, από σήμερα πριν την έναρξη των εκπτώσεων, για να βεβαιωθούμε ότι η τιμή που αναγράφεται πριν από την έκπτωση είναι πραγματική και όχι «εικονική». Καλό θα είναι με κάποιο τρόπο να καταγράψουμε τις τιμές των προϊόντων που επιθυμούμε να αγοράσουμε ώστε να τα αγοράσουμε σε τιμές εκπτώσεων.
Ελέγχουμε την ποιότητα των ειδών σε σχέση με την τιμή τους, ειδικότερα όταν είναι είδη σε προσφορά.
Κατά την περίοδο των εκπτώσεων πρέπει να αναγράφονται διπλές τιμές σε όλα τα πωλούμενα είδη των καταστημάτων που κάνουν έκπτωση, δηλαδή η τιμή του είδους πριν και μετά την αφαίρεση της έκπτωσης,
Να αναγράφεται σε πινακίδα, σε εμφανές σημείο, το ποσοστό της έκπτωσης μαζί με τις δυο τιμές για συγκεκριμένες κατηγορίες όμοιων προϊόντων.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν πρόκειται να αγοράσουμε ελαττωματικό προϊόν, που βρίσκεται σε προσφορά και ήδη υπάρχει πινακίδα που μας ενημερώνει ότι το είδος αυτό δεν επιδέχεται αλλαγή, να ξέρουμε ότι ο πωλητής έχει το δικαίωμα να μη μας το αλλάξει, εάν μετανιώσουμε για αυτή μας την αγορά. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ο καταναλωτής έχει δικαίωμα επιστροφής.
Εάν κάποιος καταναλωτής αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα να μη διστάσει να το αναφέρει απευθυνόμενος στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας τηλ: 2510 223000 και e-mail: enoikokav@yahoo.com ή στη Διεύθυνση Εμπορίου στη Νομαρχία Καβάλας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ.