Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας με αφορμή την πρόσφατη δικαίωση δύο καταναλωτών – μελών της σε υποθέσεις που αφορούσαν συναλλαγές με τράπεζες υπενθυμίζει στους καταναλωτές όταν συναλλάσσονται με τράπεζες να προσέχουν τα παρακάτω:
1. Πριν υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση με κάποια τράπεζα να διαβάσει πολύ προσεκτικά τους όρους συμβουλευμένος ένα νομικό ή μια ένωση καταναλωτών για την ύπαρξη καταχρηστικών όρων.!!!
2. Πριν αποφασίσει να πάρει μια πιστωτική κάρτα ή ένα δάνειο να αναρωτηθεί σοβαρά αν τα χρειάζεται πραγματικά κι αν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή τους.
3. Να μην υπογράψει σύμβαση για πιστωτική κάρτα αν η τράπεζα σε ερώτηση του για τον τρόπο παραλαβής της κάρτας τον πληροφορήσει ότι θα την αποστείλει με απλό ταχυδρομείο κι όχι με συστημένη επιστολή.
4. Όταν παραλάβει την πιστωτική κάρτα να υπογράψει άμεσα στο πίσω μέρος της κάρτας.
5. Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή εμφάνισης ύποπτης συναλλαγής με χρέωση στο λογαριασμό του να ειδοποιήσει άμεσα τον εκδότη της κάρτας(τράπεζα).
6. Για πληρωμές τρϊτων μέσω πιστωτικής κάρτας ( γυμναστήρια, αγορές από απόσταση ) καλό θα είναι να τις αποφεύγει διότι μπορεί να αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις.
7. Το δάνειο για την απόκτηση αυτοκινήτου ακολουθεί γενικά τους κανόνες των καταναλωτικών δανείων. Θα πρέπει όμως να ενημερώνεται από την τράπεζα ή την εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων για επιπλέον θέματα που αφορούν στην άρση της παρακράτησης του αυτοκινήτου και στην ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Για περισσότερες πληροφορίες;
Ένωση Καταναλωτών Καβάλας τηλ: 2510 22300/ 2510 243942/ 25930 23794 καιe-mail:enoikokav@yahoo.com