Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές ξεκινά φέτος εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης η οποία μεταξύ άλλων έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση των τιμών του μαύρου χρυσού.
Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας συστήνει στους καταναλωτές να μη βιαστούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης μια και οι τιμές μπορεί να κυμανθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα προβλεπόμενα.

Οι καταναλωτές όμως πρέπει να είναι ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης γι’ αυτό η ΕΝΚΚΑ επισημαίνει στους καταναλωτές όσα πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Πριν την αγορά θα πρέπει ο καταναλωτής να κάνει μια έρευνα αγοράς στα πρατήρια της περιοχής του για να διαπιστώσει που κυμαίνεται η τιμή του και να επιλέξει την καλύτερη τιμή. Προσοχή να μην παρασυρθεί από την πολύ χαμηλή τιμή που μπορεί να έχει κάποιο πρατήριο!
Πριν την παραλαβή να ελέγξει την κατάσταση της δεξαμενής, την ποσότητα που τυχόν υπάρχει από την προηγούμενη χρονιά, να την ογκομετρήσει ώστε να γνωρίζει ακριβώς την ποσότητα πετρελαίου που δέχεται η δεξαμενή του.
Κατά την παραλαβή να είναι παρόν ένα άτομο που γνωρίζει τα παραπάνω στοιχεία, να ελέγξει το μετρητή του βυτιοφόρου και το χρώμα του πετρελαίου το οποίο πρέπει να είναι έντονο κόκκινο.
Όταν η δεξαμενή δεχθεί την ποσότητα που επιθυμεί να μετρήσει αυτή την ποσότητα στη δεξαμενή αφού αφήσει να περάσουν τουλάχιστον 5΄ ώστε το πετρέλαιο να «κάτσει», να ελέγξει αν υπάρχει συμφωνία με το μετρητή του βυτιοφόρου και να παραλάβει την απόδειξη πληρωμής.
Ένα για κάποιο λόγο υπάρχει διαφωνία πρέπει να αναγραφεί στην απόδειξη ότι παρέλαβε το καύσιμο με επιφύλαξη και να αναζητήσει βοήθεια είτε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας τηλ: 2510 223000 είτε στη Διεύθυνση Εμπορίου